laadkabel aansluiten bij de auto

Wat is de beste laadpaal voor thuis?

3 tips voor het kiezen van de beste laadpaal voor thuis

De wereld van elektrisch rijden ontwikkelt zich zo snel dat je soms niet meer weet wat nu de juiste keuze is. Hoe bepaal je wat de beste laadpaal voor thuis is? Gelukkig is de keuze makkelijker dan je zou verwachten.

Dit is de beste laadpaal

De meeste mensen willen een laadpaal die doet waar het voor bedoeld is, namelijk snel en veilig de auto laden. Klaar om weer op pad te gaan. In dat geval zijn de meeste laadpalen geschikt, en kun je eigenlijk geen verkeerde keuze maken. Andere gebruikers zijn wat veeleisender, en willen ook direct inzicht in verbruik via een app of andere toevoegingen. En sommige gebruikers maakt het eigenlijk niet uit, als de kleur maar past bij het huis.

EV rijder met een smartphone

1. Maak een wensenlijstje

Een laadpaal voor thuis is een investering voor jaren. Het is daarom belangrijk om vooraf goed na te denken over je wensen. Houd daarbij rekening met eventuele toekomstige auto’s en je huidige woonsituatie. Overweeg ook wanneer je de auto het vaakst gaat opladen, soms is nachtstroom een goede keuze. Denk ook aan andere apparaten in huis die veel stroom verbruiken.

Monteur bij een laadpaal

2. Bepaal de locatie van je laadpaal

Een laadpaal moet natuurlijk nooit in de weg staan, en de auto staat wel een paar uur geparkeerd voor hij helemaal is opgeladen. Het fijne van een laadpaal is dat je die op veel plekken kunt installeren. Een belangrijke overweging is de afstand van de meterkast tot de locatie van je laadpaal. Meer meters uitgraven levert meestal meerwerk op van de laadpaal installateur, maar past mogelijk veel beter bij de uitstraling van je woning. Daarnaast kun je de laadpaal ophangen of neerzetten. Hiervoor kun je kiezen voor wandmontage of montage op een sokkel. Heb je bijvoorbeeld een prachtige boom naast op je oprit dan is het monteren van de laadpaal aan deze boom natuurlijk ook mogelijk.

3. Gebruik de keuzehulp

In samenwerking met Milieu Centraal hebben wij een Keuzehulp ontwikkeld. Door het beantwoorden van enkele vragen maken wij alvast de beste keuze voor jou. Daarna kun je op onze website bladeren door de selectie en de ideale laadpaal kiezen.

Wees niet bang een keuze te maken

Elke laadpaal voor thuis op onze website is zorgvuldig gekozen, en elke leverancier moet voldoen aan onze kwaliteitseisen. Daardoor is het bijna onmogelijk een verkeerde laadpaal te kiezen. Eigenlijk gaat het vooral om je eigen wensen en doelen en je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. In die zin is elke laadpaal de beste laadpaal. Door goede voorbereiding en het volgen van onze keuzehulp kom je al een heel eind. Daarna gaat het vooral om je persoonlijke smaak. Kom je er niet helemaal uit? Dan staat ons team elke dag voor je klaar om je op weg te helpen.

Op zoek naar de beste laadpaal voor thuis?

Wij bieden jou een overzicht van alle beschikbare laadpalen van uitsluitend betrouwbare installateurs.

Vind jouw laadpaal