laadpaal monteren

Hoe installeer je een laadpaal?

Zelf een laadpaal installeren

Ben je handig met techniek dan kun je zelf een laadpaal installeren. Vooral de modellen op lagere vermogens zijn relatief eenvoudig te monteren en te installeren. Toch is het installeren van een laadpaal een klus die wij liever aan vakmensen over laten.

Een laadpaal is geen gloeilamp

Een laadpaal installeren is iets anders dan een lampje ophangen. Er gaat gedurende lange tijd een hoog vermogen aan elektriciteit door je laadpaal en de bekabeling. Daarom moet zo’n laadpaal installatie aan allerlei eisen voldoen, zoals het gebruik van een eigen (kracht)groep met eigen aardlekschakelaar.

Verder zijn er strenge normen ter voorkoming van overbelasting, normen voor lekstroomdetectie en andere voorwaarden waar je meterkast aan moet voldoen. In de kleine lettertjes van o.a. je opstal- of inboedelverzekering wordt verwezen naar deze normen.

We adviseren daarom altijd om gebruik te maken van een professionele installatie specialist met vakkennis.

Lamp vervangen

Laat je laadpaal installeren door een vakman/-vrouw

De installateur heeft naast het juiste gereedschap en diploma’s ook een training gevolgd over de laadpaal die geplaatst wordt. Zo weet diegene niet alleen hoe dit het veiligst kan, maar krijg je ook uitleg over specifieke producteigenschappen.

Bovendien krijg je door gebruik te maken van zo’n topper vaak ook garantie op de installatie en gaan ze pas weg als alles werkt. Wel zo’n prettig idee.

Na plaatsing van de laadpaal

En mocht er onverhoopt toch nog iets niet goed werken dan komt de installateur bij je terug om het alsnog op te lossen. Een laadpaal installeren is dan wel vakwerk, uiteindelijk kan overal wel eens iets misgaan. Wij vinden het belangrijk dat partijen die eventuele foutjes naar volle tevredenheid herstellen.

Toch liever een installateur?

Wij bieden jou een overzicht van alle beschikbare laadpalen van uitsluitend betrouwbare installateurs.

Vind jouw laadpaal