Offerte aanvragen

Een laadpaal offerte aanvragen, waar moet je op letten?

Een Laadpaal offerte aanvragen, vijf tips

Heb je een mooie laadpaal uitgezocht dan is de volgende stap een offerte aanvragen. Hoe werkt dat? Hier een aantal tips:

Tip 1: Weet goed welke laadpaal je kiest en waarom

Past de laadpaal goed bij je auto en goed bij je huis? Is deze voldoende toekomstbestendig voor als je eventueel een andere of tweede auto erbij krijgt? Of als je later iets met zonnepanelen wilt gaan doen?

Tip 2: Weet waar je de laadpaal gemonteerd wilt hebben

De montageplek bepaalt in grote mate de installatieprijs. Heb je bijvoorbeeld geen kruipruimte, veel graafwerk, bestrating of veel afstand tussen meterkast en laadpaal dan kan een andere installateur voordeliger zijn. In dat geval is een tweede offerte aanvragen een goed idee.

Installatie van een laadpaal

Tip 3: Wat wil of kan je zelf doen?

De ene aanbieder verwacht dat je zelf de situatie in kaart brengt door foto’s op te sturen van je parkeerterrein, kabeltracé en/of de meterkast. De andere aanbieder begint hier pas over nadat je akkoord bent gegaan. Ben je een beetje handig in digitale communicatie dan kan dit een voordeel zijn, als je zo min mogelijk zelf kunt of wilt doen is het prettiger om dat door de installateur af te laten handelen.

Contract met kleine lettertjes

Tip 4: Lees de kleine lettertjes

In de kleinste letters staan vaak de belangrijkste zaken. Denk daarbij aan aansprakelijkheid, tarieven voor meerwerk, betalingsvoorwaarden zoals een aanbetalingsverplichting of geldigheidsduur van de offerte.

Tip 5: Check de garantievoorwaarden

Bijna alle installateurs geven (fabrieks-)garantie op eventuele defecten. Maar check ook of en hoe lang er garantie wordt gegeven op de installatie zelf.

Garantie certificaat

Een goede offerte is het halve werk

Met deze tips kan je de offerte aanvraag met vertrouwen invullen en ben je ook goed voorbereid op de volgende stap, als de leverancier contact met je opneemt over de inhoud van de offerte aanvraag.

Opzoek naar een laadpaal van een betrouwbare leverancier?

Wij bieden jou een overzicht van alle beschikbare laadpalen van uitsluitend betrouwbare leveranciers.

Vind jouw laadpaal