installatie laadpaal

Dit kost een laadpaal voor thuis

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, een laadpaal is vaak een aanzienlijke investering. Tegelijkertijd gaat een laadpaal vaak moeiteloos tien jaar mee, en daarmee is het een duurzame investering in de toekomst. Ook voor je eventuele toekomstige auto’s. In dit artikel hebben wij de kosten voor je nieuwe laadpaal op een rijtje gezet.

De prijs van een laadpaal thuis is opgebouwd uit vier delen:

  • De laadpaal zelf
  • De uitvoering die je kiest, bijvoorbeeld extra opties
  • De installatiekosten
  • Het eventuele meerwerk voor de laadpaal installatie

Kosten voor een laadpaal

Er zijn veel soorten en merken laadpalen verkrijgbaar. Welke het beste bij jou past hangt af van verschillende factoren. Via de keuzehulp van Milieu Centraal kun je enkele vragen beantwoorden om erachter te komen welke laadpaal het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Daarna is het vooral een kwestie van smaak en gemak. Ook bieden sommige laadpalen extra opties en kun je kiezen voor verschillende uitbreidingen. Eigenlijk precies als bij de aanschaf van een auto. Gemiddeld kost een laadpaal daarmee tussen de €900 en de €1500.

De uitvoering van je laadpaal

Sommige laadpalen bieden extra mogelijkheden waar je bij aanschaf voor kunt kiezen. Zo kun je uit budget overwegingen kiezen voor een laadpaal die alleen met nachtstroom oplaadt, zodat je elektrische auto in de ochtend weer voordelig is opgeladen. Wek je je eigen stroom op met zonne-energie? Dan kun je ervoor kiezen om je auto op te laden met je eigen opgewekte stroom. Ga je voor gemak, overweeg dan je laadpaal te bestellen compleet met kabel. Nooit meer een kabel uit de achterbak zoeken is een stukje luxe wat je jezelf mag gunnen.

Kosten voor installatie door een leverancier

Op onze website kun je leveranciers met elkaar vergelijken en een vrijblijvende offerte aanvragen. Zo krijg je gedetailleerde informatie over de kosten afgestemd op jouw situatie. De kosten hangen af van een aantal factoren. Wanneer er extra werkzaamheden nodig zijn aan de meterkast, of de afstand van de laadpaal tot je huis groter is, heeft dit invloed op de prijs. Gemiddeld kost een installatie door een professionele laadpaalleverancier tussen de €600 en €900.

Eventuele meerwerk bij laadpaal installatie

Elk huis is anders en zo is ook elke laadpaal installatie anders. Moeten er extra werkzaamheden gedaan worden, dan komen er nog kosten bij voor dit meerwerk. Geniet je bijvoorbeeld van een elektrische sauna in je huis? Dan kun je dat gerust blijven doen, maar dan moet de installateur je meterkast zo inrichten zodat je al je apparaten veilig kunt blijven gebruiken. Ook wanneer je elektrische auto ondertussen wordt opgelaten. Dit noemen we ‘load balancing’.

Kabel in de grond

Vraag een offerte aan

Zoals je ziet is het nog best lastig om de prijs van een laadpaal installatie gemakkelijk te bepalen. Omdat de installatie bij elk huis weer anders is, weet je de exacte prijs pas wanneer de leverancier een offerte heeft gemaakt. Vanuit onze ervaring kunnen we zeggen dat je gemiddeld voor €1.600 het gemak van thuis snel en veilig je auto opladen kunt ontdekken. Het is verstandig om vooraf een lijstje te maken met je wensen, ook voor de lange termijn. Zo kun je vele jaren zorgeloos genieten van elektrisch rijden!

Nog meer inzicht in de kosten van een laadpaal?

Wij bieden jou een overzicht van alle beschikbare laadpalen van uitsluitend betrouwbare installateurs.

Vind jouw laadpaal